Cetelem bubbles
Cetelem bubbles

Pripravte sa na zimu s EKO pôžičkou

Prečítajte si naše tipy na to, ako ekologicky zvládnuť zimné obdobie a vykurovanie.

Naše klimatické podmienky nám neumožňujú prečkať chladné obdobie bez zapnutého radiátora, preto je kúrenie bežnou súčasťou zimy. Aj napriek tomu, že sú klasické spôsoby získavania tepla obľúbené, mnohí hľadajú lacnejšie a ekologickejšie možnosti, najmä v súčasnosti, keď nás čaká zdražovanie plynu a elektriny.

Ako znížim účet za elektrinu a plyn ?

Aby ste znížili energetickú náročnosť domácnosti si môžete nechať nainštalovať solárne panely, prejsť na iné zdroje kúrenia ako sú kotly na tuhé palivo alebo tepelné čerpadlá. V tom vám pomôže dotačný program Zelená Domácnostiam 2022, ktorý vám môže preplatiť až 50 % nákladov na inštaláciu.  Viac sa dozviete tu : Dotácie na eko projekty 

Ak však podmienky na získanie štátnej dotácie na zateplenie domu nespĺňate alebo vám príspevok nestačí, nemusíte vešať hlavu. Potrebné peniaze na ekologické projekty môžete získať aj vďaka výhodnej EKO pôžičke od banky Cetelem. Využiť sa dá na zateplenie domu, výmenu starého kotla či kúpu solárnych panelov, a je možné skombinovať ju aj so štátnym príspevkom. Poskytnutie úveru máte bez poplatku a navyše dostanete aj garantovaný úrok 7,4 % ročne*.

Viac informácií o EKO pôžičke

Aké EKO projekty mi pomôžu ušetriť peniaze ?

Solárne panely - slúžia prevažne na ohrev vody, ale dajú sa použiť aj ako doplnkový vykurovací systém. Ak sa rozhodnete využívať solárne panely aj na vykurovanie, vaše účty za energie poklesnú až o 35 %. Úsporu získate vďaka slnečnej energii, ktorá je zadarmo.

Tepelné čerpadlá - využívajú zdroj z prírody, podobne ako solárne panely. Odoberajú teplo zo vzduchu, vody alebo zeme. Niektoré pracujú pomocou kombinácie viacerých zdrojov. Ich výhoda spočíva v tom, že využívajú relatívne nevyčerpateľné zdroje, ktoré sú zadarmo.  Pokiaľ ide o úsporu, tepelné čerpadlá nepochybne patria k najefektívnejším systémom. Pri stredne veľkom dome dokážu ročne usporiť až 950 eur.

Plynový kondenzačný kotol- prináša úsporu vďaka tomu, že teplo vytvára aj zo spalín, ktoré by inak skončili v ovzduší, a na rozdiel od starých tradičných kotlov, ktoré dosahujú účinnosť okolo 65 %, sú kondenzačné oveľa efektívnejšie. Ich účinnosť sa bežne pohybuje až okolo 90 %. Ročne vám kondenzačný kotol dokáže ušetriť sumu až do 350 eur.  

Zateplenie domu - predlžuje životnosť domu a zlepšuje kvalitu bývania. Zabraňuje zbytočnému prehrievaniu a v zime sa teplo udrží dlhšie vo vašom dome, takže budete menej kúriť. Výdavky na vykurovanie by vám mohli klesnúť až o tretinu či dokonca i polovicu.

Reprezentatívny príklad: Pri úvere vo výške 15 000 €, s úrokovou sadzbou 7,40 % ročne, s počtom mesačných splátok 84 vo výške 229,33 € (resp. 245,37 € vrátane poistenia*), s dobou splatnosti 84 mesiacov je celková čiastka, ktorú spotrebiteľ zaplatí 19 263,72 € (resp. 20 611,08 € vrátane poistenia*). Poplatok za poskytnutie úveru je 0 €. RPMN je vo výške 7,67 %. Výpočet RPMN nezohľadňuje sumu určenú na úhradu poistného, pretože poistenie nie je podmienkou poskytnutia úveru. Výška RPMN platí za predpokladu žiadania úveru 15. deň v mesiaci, s prvou splátkou 15. deň mesiaca nasledujúceho a všetkých ďalších k 15. dňu v mesiaci.. Na schválenie a poskytnutie pôžičky nie je právny nárok.

* poistenie schopnosti splácať úver – rozšírený balík poistenia, poplatok za poistenie 6,99% z mesačnej splátky.

Navigace Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Klientská zóna