Cetelem bubbles
Cetelem bubbles

Ako ochrániť svoje peniaze – používajte platobnú kartu

Viete, ako môžete chrániť svoje financie?

Hádam každý sa už stretol so stratou hotovosti alebo platobnej karty. Nie vždy vieme správne reagovať v takýchto prípadoch. Čo robiť, keď sa dostaneme do takejto nepríjemnej situácie – jednoduché tipy nájdete v tomto článku.

Noste len malú hotovosť.

Pre zlodejov je najviac zaujímavá hotovosť.
Preto ak nemusíte, vyberajte len malé sumy, plaťte kartou všade, kde sa dá, nedráždite zlodejov plnou peňaženkou. Hotovosť je pre zlodejov najviac príťažlivá.

Bez PIN kódu je karta málo použiteľná.

Preto chráňte svoj PIN.
Bez PIN-u je karta použiteľná veľmi obmedzene. Kartu čo najskôr zablokujte, zlodejovi zostane v rukách len bezcenný plast. Ak by predsa len došlo k zneužitiu karty, banka má viaceré nástroje, ako Vám peniaze vrátiť späť.

Ako ochrániť svoje peniaze – používajte platobnú kartu

Čo robiť, ak zistíte, že neviete nájsť svoju kartu?

Nepanikárte, skúste si spomenúť, kde ste ju videli naposledy.
Častokrát sa stáva, že kartu vložíme na iné miesto, ako ju zvyčajne mávame. Ak ste o kartu naozaj prišli, ihneď kontaktujte banku a kartu zablokujte. Moment zablokovania hrá dôležitú úlohu pri riešení neskorších sporných transakcií.

Správnym používaním ochránite svoju kartu aj svoje peniaze 

Zodpovedné používanie karty Vás ochráni pred podvodníkmi
Aj medzi obchodníkmi sa nájdu takí, ktorí Vás chcú okradnúť cez Vašu kartu. Preto plaťte iba u dôveryhodných obchodníkov, kartu nikdy nepúšťajte z dohľadu, ak nemusíte, tak ani z rúk. Na internete si vyberajte len overených obchodníkov s dobrými recenziami. Svoj PIN nikdy nikomu neprezraďte.  

Vaša banka  
BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA    

Navigace Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Klientská zóna