Do vedenia BNP Paribas Group príde posila

Od 1. septembra 2008 sa stane členom vedenia Jean Lemierre. Jeho príchod bude posilou pre skupinu v oblasti medzinárodného obchodu a nových trhov. Lemierre pôsobil v predchádzajúcom období ako prezident Európskej banky pre obnovu a rozvoj. V roku 1995 zastával funkciu riaditeľa Francúzskej štátnej pokladnice. Bol členom European Economic and Financial Committee v rokoch 1995-1998 a predsedom Parížskeho klubu. Neskôr pôsobil ako riaditeľ štátneho dôchodkového odboru na Ministerstve financií Francúzska a ako riaditeľ Daňového riaditeľstva. Bol poradcom ministra pre ekonomiku a financie.

Michel Pébereau, vrcholný predstaviteľ BNP Paribas, povedal: "Mimo vynikajúcich osobných kvalít, prínosom Jeana Lemierre pre BNP Paribas je jeho medzinárodný rozhľad a skúsenosti z jeho predchádzajúcej kariéry na najvyšších postoch finančných inštitúcii. Som veľmi potešený, že sa Lammierre pripojí k našej skupine." Začiatkom roku 2009 má prevziať aktivity po Jacques de Larosiere, ktorý sa rozhodol z BNP Paribas odísť.

Personálnymi zmenami zároveň prechádza vedenie v divízii osobných financií. Novým šéfom Cetelem sa stáva Bruno Salmon. Podľa jeho slov, zmena prebehne rýchlo a bez zbytočných problémov „Chceme všetky kroky pri zmene vedenia ukončiť do septembra 2008“, povedal Salmon. Novým členom vedenia divízie Osobných financií sa stal Thierry Laborde a Laurent Chouraki. Laborde bude zastávať funkciu tajomníka a generálneho manažéra zodpovedného vedenie spoločnosti. Larent Chouraki bude mať na starosti riadenie financovania a zabezpečenia rizík.

Cetelem je členom medzinárodnej bankovej skupiny BNP Paribas, ktorá bola založená 23. mája 2000 spojením Banque Nationale de Paris a Paribas. Disponuje jednou z najväčších medzinárodných sietí - pôsobí v 85 krajinách sveta a zamestnáva 155 000 zamestnancov. Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor’s Ratings Services zaraďuje BNP Paribas medzi päť najsilnejších bánk sveta.