BNP Paribas získala svetové ocenenia

Medzinárodný finančný časopis Global Finance udeľoval toho roku prvýkrát ocenenie „Najlepšia svetová globálna banka v obchodnom financovaní“ (World's Best Global Bank in Trade Finance 2008). Cenu za rok 2008 v tomto segmente časopis udelil banke BNP Paribas, skupine korporátneho a investičného bankovníctva CIB (Corporate and Investment Banking ).

Vydavateľ prestížneho svetového finančného časopisu vyberal nominantov ocenenia za pomoci ekonomických analytikov, finančníkov, firemných odborníkov a bankárov z celého sveta. Vo výbere boli zastúpené bankové a finančné spoločnosti zo 67 krajín. Hodnotené boli na základe ich činnosti a výsledkov za posledné roky, v rozsahu finančných transakcií, šírky globálneho pokrytia, konkurenčnej tvorby cien a zavádzaní inovačných technológií. Ďalšími kritériami hodnotenia bol goodwill spoločnosti, vrátene dobrej povesti a vystupovania manažmentu. Ocenenie nadväzuje na ocenenia na domácej pôde, ako sú: „Najlepší poskytovateľ finančných služieb vo Francúzsku“ a „Najlepší európsky poskytovateľ financií“, ktoré boli udelené v decembri 2007.

Ďalšie ocenenie na medzinárodnom poli v roku 2008 získala BNP Paribas na ázijskom kontinente. Časopis Structured Products magazine tituloval banku „Domom roka“ a „Najlepší v Japonsku“ („House of the Year“ and „Best in Japan“) v hodnotení bankových a finančných produktov ("Structured Products Asia Awards for Excellence 2008"). Cena sa špecializuje na deriváty a investičné produkty. Oceňuje ich vynikajúcu kvalitu, inovačný prístup a taktiež distribúciu na trhu. Ocenenie porovnáva a hodnotí úroveň, inovatívnosť a dostupnosť finančných produktov v Ázií vo všetkých triedach aktív, na medzinárodnom a domácom trhu. Cena „Najlepší v Japonsku“ ilustruje konkurenčnú silu a úspešnosť, ktorú má BNP Paribas na japonskom trhu, ako aj schopnosť vytvárať nové produkty prispôsobené potrebám jeho klientov v tejto krajine.

Cetelem je členom medzinárodnej bankovej skupiny BNP Paribas, ktorá bola založená 23. mája 2000 spojením Banque Nationale de Paris a Paribas. Disponuje jednou z najväčších medzinárodných sietí - pôsobí v 85 krajinách sveta a zamestnáva 155 000 zamestnancov. Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor’s Ratings Services zaraďuje BNP Paribas medzi päť najsilnejších bánk sveta. RATING: AA+