Cetelem bubbles
Cetelem bubbles

Nadácia BNP Paribas a Nadácia Billa & Melindy Gates opäť pomáhajú

Nadácia BNP Paribas a Nadácia Bill & Melinda Gates pod patronátom prezidenta Francúzskej republiky založili Spoločenstvo One Planet Fellowship, program využívajúci francúzsku, africkú a európsku expertízu na podporu výskumu klimatickej adaptácie v Afrike. Dohodli sa na podpore projektu vo výške 15 miliónov dolárov, ktoré investujú do programu počas nasledujúcich 5 rokov.

Cieľom tohto filantropického programu je podporiť 600 afrických a európskych výskumníkov, ktorí pomáhajú Afrike prispôsobiť sa zmene klímy. Zameriava sa tiež na podporu africkej a európskej vedeckej komunity, ktorá pracuje v tejto oblasti.

Dohoda bola vyhlásená na summite One Planet  v Paríži 12. decembra 2017 a zúčastnili sa jej Bill Gates, spolupredseda Bill & Melinda Gates Nadácie a generálny riaditeľ BNP Paribas Jean-Laurent Bonnafé za prítomnosti prezidenta Francúzskej republiky, Emmanuela Macrona.

Spoločenstvo One Planet Fellowship bude spolupracovať na projektoch v oblasti výskumu a vysokoškolského vzdelávania, ktorých cieľom je podporiť otázky poľnohospodárstva a klimatických zmien.

Afrika je obzvlášť citlivá na zmenu klímy. Kontinent bude mať pravdepodobne vážne dôsledky, ako sú dlhotrvajúce obdobia sucha a nižšie úrody. Vzhľadom na naliehavosť situácie a očakávané dlhodobé vplyvy na životné prostredie je životne dôležité, aby sa dnes na miestnej úrovni podporoval rozvoj príslušných politík. Takéto politiky môžu byť vypracované len na základe spoľahlivých vedeckých poznatkov.

Nadácia BNP Paribas a Nadácia Bill & Melinda Gates, ktorá sa zaviazala bojovať proti zmene klímy a odstraňovať extrémnu chudobu tak nadväzuje na svoje predsavzatia aj v tomto spoločnom projekte One Planet.  

"Výskum prispôsobenia sa zmene klímy nám umožňuje lepšie pochopiť súčasné a budúce riziká a nájsť najlepšie riešenia na ich vyriešenie. Pevne verím, že v oblasti výskumu je spoločné zdieľanie poznatkov a spolupráca kľúčom k hľadaniu efektívnejších riešení problémov súvisiacich so zmenou klímy, "vysvetlil generálny riaditeľ BNP Paribas Jean-Laurent Bonnafé.

J.L.Bonnafe

Zdroj: https://group-bnpparibas.cdn.ampproject.org/c/s/group.bnpparibas/en/press-release/bnp-paribas-foundation-bill-melinda-gates-foundation-patronage-president-french-republic-launch-planet-fellowship/amp  

Vaša banka  
BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA   

Navigace Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Klientská zóna