Cetelem bubbles
Cetelem bubbles

5 tipov ako si užiť (zimnú) dovolenku v pohode

Dovolenky, či predĺžené víkendy a výlety do zahraničia nie sú v dnešnej dobe už ničím neobvyklým. Veď je to také jednoduché – vyberiete si destináciu, cez internet zakúpite letenku, jednoducho zarezervujete ubytovanie podľa Vam zvolených kritérií a môžete vycestovať.

Ako si však užiť dovolenku v pohode?

Objavujte nové miesta

Vždy je čo objavovať a pri cestovaní to platí dvojnásobne. Navštívte miesta, na ktorých ste ešte neboli, nechajte sa inšpirovať cestovateľskými blogmi, či odporúčaniami od známych. Veď jedenkrát vidieť je stokrát počuť! Čo tak v zime vycestovať do teplých krajín? :)

Vyberte si dobrý termín

Pokiaľ Vám to možnosti dovolia a dovolenku nemusíte podriaďovať školským prázdninám, určite sa oplatí skontrolovať si termíny prázdnin a prispôsobiť načasovanie mimo sezónu. Výhodou sú nielen priaznivejšie ceny, ale aj menej obsadený hotel, či prázdnejšie cesty.

Ako si užiť dovolenku v pohode

Registrujte sa na portáli Ministerstva zahraničných vecí

V prípade, že Vaše kroky a cesty smerujú za hranice Slovenska, odporúčame sa zaregistrovať na portáli Ministerstva zahraničných vecí viď https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info/registracia-pred-cestou-do-zahranicia. Naše úrady tak ponúkajú občanom bezplatnú službu poskytovania dôležitých informácií, včasného varovania pred hroziacim nebezpečenstvom v zahraničí, či pomoc v núdzových situáciách.

Plaťte kreditnou kartou

Výhodou platenia kreditnou kartou je, že v prípade zneužitia karty neprídete o svoje vlastné úspory, či financie. Zároveň viaceré kreditné karty poskytujú klientom tzv. cashback, odmenu za platby kartou napríklad vrátením určených percent z platby späť na kartu. Aby sa však Váš pobyt nepredražil, odporúčame využívať bezúročné obdobie na kreditnej karte.

Cestovné poistenie

Už tradične sa na dovolenku, či pobyt mimo Slovenska odporúča poistiť sa pre prípad neočakávaných udalostí. V dobe internetu je to už záležitosť na pár minút, keďže poistiť sa viete online, bez nutnosti papierovačiek. V prípade, že cestujete len občas, odporúčame si zriadiť krátkodobé online cestovné poistenie, aktívnym cestovateľom sa určite oplatí zriadiť si celoročné cestovné poistenie.

Či už Vaše cesty budú smerovať za hranice alebo ostanete  na území Slovenska, želáme Vám pohodový čas v kruhu Vašich blízkych, aby Vás dovolenka nabila energiou a dobrou náladou pre ďalšie obdobia :)

Vaša banka  
BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA  

Navigace Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Klientská zóna