Cetelem bubbles
Cetelem bubbles

Rozhovor s Ljiljanou Petrov

Pred niekoľkými rokmi vymenila Belehrad za Bratislavu a v Ceteleme šéfuje financiám.

Prežívame komplikované obdobie spojené s pandémiou. Čo je pre Vás v tejto súvislosti najväčšou výzvou?

V dnešnej dobe žijeme turbulentnom svete. Stretávame sa s veľkým množstvom rôznych zmien, ktoré si vyžadujú od nás perfektné prijatie. Jednou z týchto zmien je tá, ktorá má momentálne významný vplyv na celý svet.

Covid-19 predstavoval pre nás všetkých značnú prekážku. Úprimne povedané, som skutočne hrdá na odvahu a schopnosť všetkých v našej banke vyrovnať sa s touto zmenou. Jednou z najväčších prekážok, ktoré som musela prekonať bola zmena bežného pracovného režimu a osobného kontaktu na dištančný režim, ktorému v súčasnosti čelíme. Nikdy som si nevedela predstaviť, že bankovníctvo môže fungovať z domu, ale našli sme riešenie a som na to patrične hrdá. Predpokladám však, že osobný kontakt prispieva ku kvalitnejšej práci, pretože všetci aktívne spolupracujú a cítia spolupatričnosť.

Ste žena vo veľmi dôležitej pozícii v rámci banky. Máte nejaké tipy ako skĺbiť prácu a rodinný život?

V skutočnosti to znamená, že náš osobný život nestojí v ceste našej práci a naša práca nám nebráni v osobnom živote. Úprimne, nie je ľahké nájsť rovnováhu. Neverím v dokonalú rovnováhu. Niekedy sa váha posúva viac v prospech práce, niekedy v prospech rodinného života a len zriedka je to v rovnováhe. Kolísanie závisí od množstva práce a nárokov nášho osobného života. Pokiaľ sa máme dobre a sme šťastní, všetko je v poriadku.

Na druhej strane mi moja rodina a rovnako aj kolegovia dodávajú silu a motivujú ma, aby som sa každým dňom zlepšovala. Kľúčom k prosperujúcemu profesionálnemu a spoločenskému životu je teda obklopiť sa ľuďmi, ktorí vyžarujú pozitívnu energiu.

Ako relaxujete?

Je nevyhnutné vedieť, ako správne tráviť voľný čas, na úľavu a presmerovanie mysle niekam inam. Napríklad, sa snažím dosiahnuť rovnováhu medzi duševnou a fyzickou prácou.

Svoj čas rada venujem cvičeniu a nie je to tak dávno, čo som sa začala venovať aj kardio boxu. Teraz počas Covidu, keď sú všetky telocvične zatvorené, sa rada prechádzam, cez víkend väčšinou so svojou dcérou. Rovnako nemôžem odolať čítaniu dobrej knihy, pretože sa rada učím a rozširujem si obzory. Čas strávený učením nie je nikdy stratený.

Navigace Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Klientská zóna