Cetelem bubbles
Cetelem bubbles

Čo znamená bezúročné obdobie a ako ho využívať čo najefektívnejšie?

Bezúročné obdobie je čas, počas ktorého môžete kartu používať na nákupy u obchodníkov alebo online – bez úrokov.

Jeden zo základných parametrov, ktorý by vás mal zaujímať pri zriaďovaní kreditnej karty, je aj bezúročné obdobie t.j. počet dní, počas ktorých sú vaše platby kreditnou kartou oslobodené od úroku. Je to obdobie, počas ktorého môžete využívať vašu kreditnú kartu na vaše platby online, či v kamenných obchodoch, ale za „požičané“ peniaze nemusíte platiť žiaden úrok.

Bezúročné obdobie sa aktuálne na slovenskom trhu kreditných kariet pohybuje približne od 40 až do 60 dní v závislosti od typu karty a zriaďovateľa, pri našej kreditnej karte Cetelem využívate bezúročné obdobie až 55 dní.

Bezúročné obdobie je čas, počas ktorého môžete kartu používať na nákupy u obchodníkov alebo online – bez úrokov. Ak vyrovnáte minuté finančné prostriedky do konca bezúročného obdobia, ušetríte na úroku a v prípade viacerých kreditných kariet môžete dokonca „zarobiť“ a to získaním cashbacku (vrátenie určitého percenta z vašich platieb späť na vašu kartu – opäť v závislosti od typu karty.)

Na čo si dať pozor pri zriadení novej kreditnej karty?

  • Poplatok za zriadenie kreditnej karty
  • Ročný prípadne mesačný poplatok za kreditnú kartu
  • Úrok
  • Dĺžka bezúročného obdobia
  • Prípadne výška cashbacku/odmeny za platby kartou
  • Rozsah použitia v zahraničí a poplatky s tým súvisiace

*bezúročné obdobie sa nevzťahuje na výber hotovosti z bankomatov, prevod peňažných prostriedkov na adresu alebo na účet.

Bezurocne obdobie

Vaša banka  
BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA    

Navigace Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Klientská zóna