Cetelem bubbles
Cetelem bubbles

Doprava budúcnosti

S rozvojom priemyslu úzko súvisí aj rozvoj dopravnej infraštruktúry. Na cestách tak pribúda veľké množstvo dopravných prostriedkov, ktoré vypúšťajú do ovzdušia množstvo škodlivých zložiek, čo nepriaznivo vplýva na zdravie našej planéty.

Cieľom programov vládnych inštitúcií na najbližšie obdobie je vývoj a zlepšovanie ekologicky priaznivých dopravných systémov  vrátane nízkohlukových, a nízkouhlíkových systémov.

Spoločnosť sa snaží tento dlhodobý problém riešiť rôznymi kompenzačnými nástrojmi, akými je napríklad podpora spoločnej dopravy, a to predovšetkým vlakovou či autobusovou prepravou. V posledných rokoch sa taktiež posilnila podpora cyklodopravy, či už vďaka budovaniu cyklotrás alebo formou zdieľaných bicyklov.

Neustálym vývojom prechádza aj množstvo dopravných prostriedkov, ktoré sa postupne stávajú bežnou súčasťou našich ciest:

Elektrokolobežka:

Už dávno neplatí, že kolobežka je len pre deti. Tento šikovný prostriedok sa stal veľmi obľúbeným, najmä vo väčších mestách, kde sa osvedčil aj vďaka projektu zdieľaných kolobežiek. S týmto prostriedkom sa môžete dostať prakticky kamkoľvek. Výkonnejšia kolobežka môže dosiahnuť rýchlosť až 50 km/h. Dôležité je však dodržiavanie bezpečnostných predpisov.

Elektrobicykel:

Elektrobicykel je vylepšená forma klasického bicykla, ktorý je nielen do mesta ale umožní vám zdolať aj náročnejšie terény bez väčšej námahy. Dojazd takéhoto bicykla na jedno nabitie sa pohybuje od 30 do 200 km. Je vhodnou alternatívou na rýchly presun po meste, ale aj na zaujímavé cyklistické trasy, ktoré by ste s bežným bicyklom nezdolali. Ich obstarávacia cena sa približuje k cene klasického cestného bicykla, preto stojí za zváženie zvoliť aj túto alternatívu.

Elektromobil:

Hlavnou výhodou je ekologicky udržateľný zdroj energie a nižšie prevádzkové náklady. Dobíjanie takéhoto vozidla je možné na dobíjacích staniciach, ktorých sieť sa postupne rozširuje. Priemerný dojazd na jedno nabitie sa odhaduje na 50 až 600 km v závislosti od kvality batérie, od čoho sa samozrejme odvíja aj obstarávacia cena takéhoto vozidla.

Do budúcnosti sa očakáva, že vyššie prevádzkové náklady budú postupne klesať a týchto elektro-prostriedkov na našich cestách uvidíme čoraz viac. A to je skvelá správa pre všetkých, ktorým záleží na budúcnosti našej planéty. Patríte k nim aj vy?  

Rozmýšľate nad kúpou elektro auta, hybridného auta, alebo elektrického bicykla? S našou Eko pôžičkou s garantovaným úrokom 7,4 % p.a. ich máte na dosah ruky. Viac informáciíí na www.cetelem.sk/eko-pozicka

Navigace Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Klientská zóna