Cetelem bubbles
Cetelem bubbles

Oslávili sme 20. výročie

Už 20 rokov je naším cieľom zodpovedné financovanie vašich plánov a projektov. Teší nás, že sme už viac ako 1,85 milióna z vás pomohli financovať vaše sny a plány.

Spolu zodpovedne už 20 rokov 

Cetelem je už 20 rokov na Slovensku

Už 20 rokov je našim cieľom zodpovedné financovanie vašich plánov a projektov. Teší nás, že sme už viac ako 1,85 milióna z vás pomohli financovať vaše sny a plány.

Sme hrdí nato, že sme 10. mája 2020 mohli osláviť 20. výročie.  Je to pre nás oslava nielen dvadsiatich rokov pôsobenia na trhu ako značka Cetelem, ale aj dvadsiatich rokov zodpovedného financovania a proklientskeho prístupu pre vás, našich klientov. Aj dnes je cieľom našej banky neustále vylepšovanie našich úverových produktov a zvyšovanie kvality zákazníckeho servisu. Prečítajte si viac o histórii našej značky Cetelem. Určite vás prekvapí a ukáže vám veľkosť našej spoločnosti vo svete. 

1953 - Korene značky Cetelem

Začiatok cesty značky Cetelem sa datuje až do roku 1953. Po druhej svetovej vojne sa vo Francúzsku začala rozbiehať ekonomika, rástla zamestnanosť a tým aj záujem o kúpu tovarov. Bola to však doba, kedy nová chladnička stála niekoľkomesačnú výplatu zákazníka a predajcovia neboli ochotní predávať ľuďom domáce spotrebiče na úver. Toto predstavovalo príležitosť pre nový obchodný model, ktorý funguje dodnes, založený na vzťahu medzi zákazníkom, obchodníkom a partnerom Cetelem. Takto vznikla značka Cetelem, ako spoločnosť pre financovanie domácich spotrebičov.

Vznik spoločnosti Cetelem

2000- Cetelem na Slovensku

Naša obchodná značka Cetelem na Slovensku nadviazala na francúzsku históriu spoločnosti a skoro o celé polstoročie neskôr vznikla spoločnosť CETELEM SLOVENSKO a.s. Svojím vstupom na slovenský trh a otvorením pobočky v Bratislave v roku 2000 sa otvárajú nové možnosti financovania nákupu tovarov prostredníctvom nákupu na splátky.

Logo značky Cetelem má už za sebou dlhú históriu a prešlo si výraznými zmenami od roku 1953. Na začiatku logo malo podobu domácnosti a odvtedy prešlo úplnou zmenou a jeho súčasťou je aj náš maskot Credito. Pozrite sa sami, ako sa zmenilo: 

Vyvoj loga Cetelem

2001 - Spustili sme predaj kreditných kariet

Hneď jeden rok po založení spoločnosti, sme rozšírili ponuku úverových produktov aj o možnosť nákupu tovaru prostredníctvom kreditnej karty. 

2004 - Ponúkame už aj pôžičky

Rok 2004 bol významný pre mnoho udalostí vo svete značky Cetelem. Stačili štyri roky od vzniku spoločnosti, aby sme ponúkali našim klientom kompletné portfólio produktov tak, ako ho poznáte už aj dnes. Ako poslednú sme zaradili medzi úverové produkty osobnú pôžičku Cetelem.

V roku 2004 sa Cetelem zvýraznil svojou ikonickou postavičkou s menom Credito. Malý zelený maskot,  ktorý sa zrodil vo Francúzsku a dodnes je kľúčovým prvkom v komunikácii značky. Tak, ako ho poznáte dnes je však až vďaka novému dizajnu z roku 2019, kde sa stal na pohľad ešte prívetivejším. Celú históriu o našom maskotovi, si môžete prečítať v článku tu»  Pozrite si, ako vyzerali prvé návrhy a ako vyzerá Credito dnes. 

Vyvoj maskota Credito

2005 - Rok inovácii

Neustály rozvoj priemyslu a technológii nám pomáhal aj v zavádzaní inovácií a preto Cetelem ako prvý na slovenskom trhu začal poskytovať spotrebné úvery cez nový distribučný kanál - online, bez nutnosti návštevy pobočky. Vďaka jedinečnej technológii umožňujeme aj dnes získať pôžičku online, bez nutnosti návštevy banky. Okrem pohodlia vybavenia, jedinečnou výhodou je okamžitý výsledok posúdenia, ktorý žiadateľovi poskytne systém automatického spracovania ihneď po vyplnení. Celý proces trvá nie viac ako 5 minút. 

2008 - Rozširujeme sa

V roku 2008 sme sa posunuli aj do Žiliny. Začali ponúkať komplexné úverové riešenia aj na novej pobočke v Žiline, kde dodnes sídlia naše kľúčové tímy spoločnosti.  

2016 - Stali sme sa bankou

Po šestnástich rokoch pôsobenia značky Cetelem na slovenskom trhu došlo 1. júla 2016 k cezhraničnému zlúčeniu spoločnosti CETELEM SLOVENSKO a.s. s akcionárom BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA. Spoločnosť CETELEM SLOVENSKO a.s., získala bankovú licenciu a zmenila svoju formu aj názov sa BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA, pobočka zahraničnej banky. Týmto aktom sa utvrdilo naše miesto na finančnom trhu a aj dôveryhodnosť našich produktov a služieb. Zároveň sme sa rozhodli aj naďalej vystupovať pod obchodnou značkou Cetelem a pokračovať v našej misii zodpovedného financovania. 

BNP Paribas Personal Finance

BNP PARIBAS

Cetelem je súčasťou jednej z najväčších bánk na svete. Jej história siaha viac ako 200 rokov do minulosti

BNP Paribas  je poprednou  bankou v eurozóne a významnou medzinárodnou bankovou inštitúciou so zastúpením v 71 krajinách s približne 199 000 zamestnancami (viac ako 151 000 zamestnancov je v Európe). Skupina BNP PARIBAS bola vytvorená bankami, ktoré boli za posledných 200 rokov hlboko zakorenené v európskych a svetových ekonomikách.

Poslaním BNP PARIBAS je prispievať k zodpovednej a udržateľnej ekonomike financovaním a poradenstvom pre klientov podľa najvyšších etických štandardov. Skupina ponúka bezpečné, spoľahlivé a inovatívne finančné riešenia pre jednotlivcov, profesionálnych klientov, podnikových a priemyselných investorov a zároveň sa snažíme riešiť základné výzvy dneška týkajúce sa životného prostredia, miestneho rozvoja a sociálneho začlenenia.

BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE je  v rámci  skupiny BNP PARIBAS  európskym lídrom v oblasti osobných financií. Je zastúpená v 33 krajinách sveta.  BNPP PF predstavuje ideu  zodpovednej spoločnosti, ktorá plní sny svojim zákazníkmi, partnerom a zamestnancom  viac ako 65 rokov. 

#spoluzodpovedne

Často sa stretávate v našej komunikácii s mottom #spoluzodpovedne. No viete čo predstavuje? Našim poslaním je zdieľanie filozofie BNPP PF o čoraz zodpovednejšej spotrebe. 

Preto je motto "Spolu zodpovedne" neoddeliteľnou súčasťou našej stratégie a každý deň usmerňuje naše rozhodovania. Našimi troma hlavnými záväzkami sú: 

Spolu zodpovedne

  1. Zodpovedné podnikanie nám hovorí, aby sme pristupovali k financovaniu úverov zodpovedne. To znamená, že už pri poskytnutí úveru sa snažíme predchádzať nezdravému preúverovaniu klientov a riziku vzniku neschopnosti splácať úver. Súčasťou stratégie "Spolu zodpovedne" je aj transparentné poskytovanie informácií, umožňujúcich klientom robiť zodpovedné rozhodnutia. 
  2. Korporátna zodpovednosť nám hovorí, aby sme boli vzorovou spoločnosťou ako zamestnávateľ. Zaväzuje nás zodpovedne riadiť zamestnancov a oceňovať zapájanie sa zamestnancov.
  3. Sociálna zodpovednosť nám hovorí, aby sme propagovali kolektívne dobro ako sociálny a ekonomický hráč, podporovali začlenenie prostredníctvom digitálneho zdieľania a podporovali finančné vzdelávanie. 

Zodpovedný prístup je súčasťou každodenného fungovania našej spoločnosti a preto sa celé roky venujeme aj dobročinnej činnosti, CSR aktivitám, vzdelávaniu mládeže, či  pomoci našim zamestnancom. Medzi najznámejšie aktivity, ktorých sa pravidelne zúčastňujeme patrí napríklad Naše Mesto, Strom splnených prianí, This is 21, či Valentínsky koláč.

CSR a Cetelem

Už 20 rokov je našim cieľom zodpovedné financovanie vašich plánov a projektov spojených s proklientským prístupom. Teší nás, že sme vám pomohli financovať vaše sny a plány už viac ako 1,85 milión krát. 

Ďakujeme, že môžeme byť s vami a pre vás už 20 rokov.

Váš Cetelem

Navigace Vyhľadávanie
Vyhľadávanie
Klientská zóna